יום רביעי, 24 בנובמבר 2010

עוגת תפוזים



פעם, הרבה לפני עידן האינטרנט
כשרצינו מתכון לעוגה אהובה, היינו דופקים על הדלת של השכנה ועל דף נייר שורות רושמים לנו, עם הערות
"עוגה של טליה השכנה", "עוגת הפירורים של הגננת יוכי", וככה כולם ידעו על מה מדובר ואיזה עוגה מכינים השבת,
מיותר לציין שכולם היו באותו שבוע במטבח אוכלים את אותה העוגה כמובן..

היום, הפתקים הוחלפו בדפי מחשב מסודרים בקטגוריות וליד תמונה שממחישה את הטעם.

אבל, לפעמים למרות הטכנולוגיה החידושים והקידמה, מתחשק לי דווקא את עוגת התפוזים הנוסטלגית
זאת של טליה השכנה, שבטח היא לא המציאה אותה ולא תבקש קרדיט עליה, אבל ככה זכרנו אותה וככה היא נשמרה לנו
בטעמים


אז הנה עוגת תפוזים של פעם עם ריחות של חורף רחוק

עוגת תפוזים
4 ביצים
1 ו-1/4 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
קליפה מ-1 תפוז
2 ו-1/2 כוסות קמח
1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
1 כף תמצית וניל
חופן קוקוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות
משמנים תבנית קוגוהלף ומקמחים.

בקערה מנפים קמח ואבקת אפייה ביחד.

בקערת המיקסר מערבלים ביצים סוכר שמן ותמצית וניל עד לתערובת אחידה ובהירה.
מוסיפם את הקמח ואת קליפת התפוזים ומערבבים, מנמיכים את מהירות המיקסר ובאיטיות מוסיפים את מיץ התפוזים.
מערבלים עד שהכל מתאחד ביחד.

שופכים לתבנית האפייה
ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים ומפדרים באבקת סוכר.



4 תגובות:

נעמה פלד אמר/ה...

היא נראית לחה, ביתית ונהדרת!
עוגת תפוזים כל כך מזכירה לי תמיד את ידיה הטובות של אמי.

אנונימי אמר/ה...

אוהבת את סוג העוגות היבשות =נפלא

חגית343

אנונימי אמר/ה...

מתכון נהדר ! הבית מריח נפלא ! הכנתי כמאפינס והם יצאו מעולה :-) חג שמח

רבקה אמר/ה...

כמה כשרוןן

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife