לגדול בבית עם אמא טריפוליטאית זה מתנה
זה לחשוב שכל האנשים בעולם אוכלים את האוכל המדהים הזה שאמא מהבוקר טורחת ומכינה
זה להכיר את האוכל הכי שורשי הכי מנחם הכי טעים בעולם ולחשוב שככה זה - ככה זה אצל כל המשפחות
עד שיום אחד עוזבים את הקן ועוברים לגור במקום אחר רחוק מסיר הבשר של האמא, מהעוגיות הטעימות מהקוסקוס והמפרום
מהבולו והבורייק ופתאום חודרת לתודעה ההבנה שלא כולם יודעים או רוצים לבשל ולא כולם מכירים אוכל וטעמים ופתאום לומדים להעריך את אוכל הילדות שליווה אותנו להודות על השפע.. ולנסות לשחזר למרות המרחק את הטעם הזה ..
כבר המון זמן אני רוצה להכין כעכ מלוח, מסוג העוגיות שאי אפשר להפסיק ברגע שמתחילים
עגולות פריכות/קשות עם שומשום מלמעלה וטעם שמזכיר בית וסבתא וזכרונות ילדות
תמיד בבית היו שני צנצנות ענקיות של עוגיות , עוגיות כעכ מתוקות ועוגיות כעכ מלוחות ואף פעם לא חשבתי שיכול להיות אחרת
אני מתקשרת לאמא ומבקשת את המתכון והיא לא מבינה למה אני מחפשת עבודות קשות לשבת לגלגל ליצור עוגיות
תקני חבילה ודי ..
אני הולכת על אתגרים ועל טעמים של בית ורוצה שביום מן הימים גם הבנים שלי יעריכו את האוכל כמו שאני מעריכה את האוכל שגדלתי עליו בתור דבר מובן מעליו אז..
כעכ מלוח
הערות:
ניתן להוסיף קימל לעוגיות
לפזר קצח במקום שומשום
זה לחשוב שכל האנשים בעולם אוכלים את האוכל המדהים הזה שאמא מהבוקר טורחת ומכינה
זה להכיר את האוכל הכי שורשי הכי מנחם הכי טעים בעולם ולחשוב שככה זה - ככה זה אצל כל המשפחות
עד שיום אחד עוזבים את הקן ועוברים לגור במקום אחר רחוק מסיר הבשר של האמא, מהעוגיות הטעימות מהקוסקוס והמפרום
מהבולו והבורייק ופתאום חודרת לתודעה ההבנה שלא כולם יודעים או רוצים לבשל ולא כולם מכירים אוכל וטעמים ופתאום לומדים להעריך את אוכל הילדות שליווה אותנו להודות על השפע.. ולנסות לשחזר למרות המרחק את הטעם הזה ..
כבר המון זמן אני רוצה להכין כעכ מלוח, מסוג העוגיות שאי אפשר להפסיק ברגע שמתחילים
עגולות פריכות/קשות עם שומשום מלמעלה וטעם שמזכיר בית וסבתא וזכרונות ילדות
תמיד בבית היו שני צנצנות ענקיות של עוגיות , עוגיות כעכ מתוקות ועוגיות כעכ מלוחות ואף פעם לא חשבתי שיכול להיות אחרת
אני מתקשרת לאמא ומבקשת את המתכון והיא לא מבינה למה אני מחפשת עבודות קשות לשבת לגלגל ליצור עוגיות
תקני חבילה ודי ..
אני הולכת על אתגרים ועל טעמים של בית ורוצה שביום מן הימים גם הבנים שלי יעריכו את האוכל כמו שאני מעריכה את האוכל שגדלתי עליו בתור דבר מובן מעליו אז..
כעכ מלוח
ק"ג קמח
2.5 מרגרינה בלי מלח רכה
1 כפית מלח
2 שקיות אבקת אפיה
מים
שומשום
ביצה בלולה למריחה
ביצה בלולה למריחה
אופן הכנה:
לחמם תנור ל-200 מעלות
לחמם תנור ל-200 מעלות
בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה לערבב קמח מרגרינה מלח ואבקת אפייה מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
לאפסן שעתיים במקרר.
לקחת פיסת בצק ליצור גליל נקניק צר, ליצור עיגולים סגורים
למרוח ביצה לפזר שומשום
ולאפות בתנור שחומם מראש 20 דקות או עד שהעוגיות שחומות.
לאפסן שעתיים במקרר.
לקחת פיסת בצק ליצור גליל נקניק צר, ליצור עיגולים סגורים
למרוח ביצה לפזר שומשום
ולאפות בתנור שחומם מראש 20 דקות או עד שהעוגיות שחומות.
הערות:
ניתן להוסיף קימל לעוגיות
לפזר קצח במקום שומשום
15 תגובות:
היי פונצי
הכעכ ניראים מעולה!!!!!
גם לי מתכון מהבית ומסכימה איתך צריך לישמור ולהעביר לילדים שלנו....ומתכונים שלך מפנים כמו המפרום יאממממי
אגב הכנתי את עוגת הגבינה קרמל שלך..תקפצי לבקר..
הכנץי חלק במנות אישיות והכמות הספיקה לי גם לעוגה שלמה..שאני אצלם היום..
תודה פונץ ושבת נהדרת
[חיבוק] שונטי
נראה טוב לאללה ממש כעכ אמיתי, אפילו אמך הטריפוליטאית נשארה עם פה פעור ואמרה ילדה קטנה שלי
חן ואמא ישראל
wow it's looks amazing
Thanks Esther NY
שונטי יקרה כמה שאני שמחה. איך יצאה ? אהבתם ?
מחכה לראות תמונות
וכן את צודקת, זה הדבר שישאר להם בזיכרון יום אחד לספר לילדים שלהם..
שבוע נפלא וחודש טוב.
חן ואמא אהובות אוהבת אתכן!
Thank you Esther
Glad you come to visit :}
עוגת הגבינה היתה שחיתות לבנה יאממממי
העלתי תמונות במיטבח ונירוש הצמידה את התמונה שלי למתכון שלך שם בחלביייי
בואי לבקר
נשיקות יקרה
מפריז לניורק
שונט
הכעכים נראים מעולים!
אני חייבת לנסות!
הנה עוד כמה מתכונים ששווה להציץ בהם.
תודה על המתכון...אבל מה זה 2.5 מרגרינה. אני גר בחו"ל וחשבתי לעשות את זה לפי מתכון מהאינטרנט. התוצאה הסופית נראית בדיוק כמו העוגיות של אמא שלי ע"ה. אבל היתה חסרה לי מידה למרגרינה.. אני יודע שבמטבח הטריפוליטאי זה 'צ'ישה' (קצת) מזה וקצת מזה...אבל רק האלופים יכולים. בכל אופן תודה.
הי תודה על המתכון נראה מעולה! גם אמא שלי היתה עושה כשהיתה לה סבלנות וכח... היא היתה עושה עם קימל,יש לך השערה כמה מים?
הי תודה על המתכון נראה מעולה! גם אמא שלי היתה עושה כשהיתה לה סבלנות וכח... היא היתה עושה עם קימל,יש לך השערה כמה מים?
הי תודה על המתכון נראה מעולה! גם אמא שלי היתה עושה כשהיתה לה סבלנות וכח... היא היתה עושה עם קימל,יש לך השערה כמה מים?
הי תודה על המתכון נראה מעולה! גם אמא שלי היתה עושה כשהיתה לה סבלנות וכח... היא היתה עושה עם קימל,יש לך השערה כמה מים?
כמה מרגרינה זה 2.5?
תודה
חבל שאת לא מגיבה לתגובות...
הוסף רשומת תגובה