יום שלישי, 11 בנובמבר 2008

עוגת לימון



עכשיו העונה, לימונים תפוזים פירות הדר
הלימונים פה מלאים במיץ והריח שלהם נעים כל כך..
כמה שאני אוהבת את הריח של החורף בזכות הפירות האלה

ישנם מתכונים שברגע שאני קוראת את רשימת המרכיבים אני יכולה להרגיש בפה את הטעמים של העוגה
וכזאת בדיוק היתה העוגה הזאת, לא איכזבה, תקבל מקום של כבוד ברשימת העוגות לחורף.

עוגת לימון בחושה אורירית, כל ביס מורגש הלימון, חגיגת טעמים.

החומרים:
4 ביצים
1/2 1 כוס סוכר
150 גרם חמאה מומסת
תמצית וניל
כפית גרידת לימון
1/3 כוס לימון סחוט
1/2 כוס קוקוס
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה

הכנה:
מערבלים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים את החמאה, הווניל, גרידת הלימון והמיץ לימון וממשיכים לערבל.
מוסיפים את השמנת מתוקה והקוקוס ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה ומערבבים.
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת קלות בחום של 180 מעלות 30 דקות עד 45 דקות (תלוי בתנור)
בסיר קטן מרתיחים מיץ מלימון אחד + 3 כפות סוכר ומצפים את העוגה בעודה חמה.


2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מגרה ברמות על ניחוח הלימון כבר באפי
המשכי כך
רצה לסופר לקנות את המצרכים
רמת פולג נתניה

Roniti אמר/ה...

בהצלחה
ברוכה הבאה לבלוג.
ממש כזאת, ריחנית ועסיסית.
ספרי לי איך יצא!

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife